Huren of kopen van een geboortemelder

HippoSupport is al jaren hét vertrouwde adres voor het huren van een geboortemelder voor uw merrie. Wat inmiddels al weer lang geleden begon met de verhuur van 1 enkele Birth Alarm Mobile Premium, is uitgegroeid tot een ware vloot met geboortemelders, allemaal van het type Birth Alarm Premium. Sinds enkele jaren zijn wij ook een erkend dealer voor de verkoop van de Birth Alarms. Mocht je dus interesse hebben in het aanschaffen van een nieuwe (of gebruikte) Birth Alarm, of wil je een Birth Alarm huren, lees dan vooral verder.

Birth Alarm Huren

HippoSupport verhuurt alleen geboortemelders van het type “Birth Alarm Premium”. Deze zijn allemaal uitgerust met een slaapstand (ook te gebruiken als koliekalarm) en er kunnen tot 4 nummers naar keuze in geprogrammeerd worden.  De geboortemelder wordt bevestigd aan het halster van het paard en registreert of het paard ligt. De meeste merries (85%) gaan over het algemeen in de periode kort voor de bevalling niet meer volledig liggen om te slapen. Ze slapen dan in een halfliggende, zittende of staande positie. De geboortemelder registreert of de merrie ligt en zal na 7,6 seconden de in geprogrammeerde nummers gaan bellen. Voor de 15% van de merries die nog wel gaan liggen, is er een “slaapstand”. In dat geval houdt het systeem er rekening mee dat de merrie wel zal liggen en gaat pas bellen als er tekenen zijn die er op wijzen dat er weeën zijn. De Birth Alarm Premium kan ook aan een speciale (anti-rol) singel worden bevestigd. Deze wordt niet meegeleverd. Wij hebben er bewust voor gekozen om de Birth Alarm alleen te verhuren voor bevestiging aan het halster, omdat de merrie hiermee de maximale bewegingsvrijheid houdt en de betrouwbaarheid vergelijkbaar is met bevestiging aan een singel. Daarnaast kan bevestiging aan een singel zorgen voor wondjes onder de singel. 

Het huren van de Birth Alarm werkt simpel. Je dient een reserveringsaanvraag in, wij controleren of deze ingepland kan worden en handelen de administratieve (borg, huurovereenkomst, reserveringskosten) kant af en bevestigen de reservering. Op de afgesproken datum kom je de Birth Alarm ophalen. Wij leveren het apparaat compleet in geprogrammeerd en wel aan je af. Het enige dat je hoeft te doen is het apparaat aan het halster van je merrie bevestigen en het aan te zetten. Natuurlijk leggen wij bij het ophalen van het apparaat alles nog even aan je uit en laten we zien hoe het allemaal werkt. Alle benodigdheden worden meegeleverd (bevestigingsmaterialen, instructieboekje, sim kaart, batterijen, etc. Is je merrie bevallen?  Dan breng je hem weer terug, dan controleren wij deze even op werking en staat en verrekenen wij de huurkosten met de borg. Mochten er tijdens de huurperiode vragen zijn, dan staan wij uiteraard ook buiten kantoortijden en in het weekend voor je klaar. Door de geboortemelder te huren bij HippoSupport, ga je met een gerust hart slapen, want deze geboortemelder waakt over jouw drachtige merrie.

Om het allemaal simpel en overzichtelijk te houden, betaal je bij ons éénmalig € 10,- reserverings- en administratiekosten en een vaste huurprijs per dag van € 6,50 (incl BTW) met een minimale huurperiode van 3 dagen. 

Birth Alarm Huren

Birth Alarm kopen

Wil je liever zelf een geboortemelder aanschaffen in plaats van huren? Dat kan natuurlijk ook. Wij realiseren ons dat dit een forse investering is en adviseren je daarom graag zo goed mogelijk bij het maken van de keuze voor het juiste apparaat. Wij kunnen de gehele Birth Alarm range leveren, inclusief een handige WiFi camera en een bekabelde (PoE) camera, of zelfs een camera die via 3G/4G verbinding maakt. Naast het assortiment nieuwe apparaten, hebben wij ook af en toe zeer goede gebruikte apparaten te koop die zijn terug gekomen uit de verhuur.  Neem vooral contact met ons op als je hier interesse in hebt.

Als je nog moet beginnen aan je zoektocht naar het juiste apparaat, dan helpen wij je alvast een stukje in de goede richting. Ons populairste apparaat is sinds de Birth Alarm Lite 2.0. Dit is een vernieuwde versie van de gunstig geprijsde Birth Alarm Lite, maar deze is vanaf nu uitgerust met de slaapstand die voorheen alleen op de Birth Alarm Premium zat. Dus heel kort gezegd; een Birth Alarm Premium, maar dan voor de prijs van een Birth Alarm Lite! Je bestelt hem in onze webshop. Bekijk onze webshop voor meer informatie of om direct te bestellen.