Bestel direct

Waarom mestonderzoek?

 Worminfecties kunnen veel problemen veroorzaken, vooral bij jonge paarden, of paarden met verminderde weerstand. Helaas komt het steeds vaker voor dat wormen resistent (ongevoelig) zijn tegen de ontwormmiddelen die wij ter beschikking hebben. Resistentie-ontwikkeling kunnen we vertragen door verstandig met ontwormmiddelen om te gaan; minder ontwormen, maar op het juiste moment, met het juiste middel en in de juiste dosering! Het uitvoeren van regelmatig mestonderzoek is daarbij onmisbaar. 

Naast de nodige preventieve maatregelen kan een mestonderzoek bijdragen in het voorkomen van onnodig gebruik van ontwormmiddelen. Bij een mestonderzoek, of wormonderzoek, doe je een wormeitelling op de mest van het paard. Door deze wormeitelling te doen krijg je een beeld van de ei producerende wormen die op dat moment actief zijn in het paard. Het is belangrijk om te realiseren dat dit dus een momentopname is, en een regelmatig onderzoek van de mest essentieel is om je paard(en) en de individuele weerstand te leren kennen.

 

 

HippoSupport en Mestonderzoek

HippoSupport heeft zich gespecialiseerd in het uitvoeren van mestonderzoek (ook wel wormonderzoek of wormei telling) bij paarden. Alle mestonderzoeken worden uitgevoerd in het hiervoor speciaal ingerichte laboratorium in Emst. Hier kunnen ook grote aantallen monsters op efficiënte en betrouwbare wijze worden onderzocht. Wij voeren mestonderzoek uit in opdracht van particulieren, stalhouders, fokkers en gespecialiseerde paardenartsen.

Naast het uitvoeren van standaard mestonderzoek, is het bij HippoSupport ook mogelijk om aanvullend (mest)onderzoek te laten doen naar Leverbot, Longworm en Aarsworm. Deze producten zijn beschikbaar in onze webshop.

"HippoSupport wil een significante bijdrage leveren in de strijd tegen wormresistentie en heeft als doelstelling het regelmatig uitvoeren van mestonderzoek laagdrempelig te maken, door middel van scherpe tarieven, betrouwbaar advies en een flexibele en snelle dienstverlening."

Suzanne Bijl & Richard Verbree HippoSupport Mestonderzoek

 Het is mogelijk mest in te leveren op locatie bij Hipposupport, je kunt de mest op sturen (hiervoor bestel je een speciale Mestkit) en HippoSupport kan de mest op locatie komen onderzoeken, als er voldoende paarden zijn. 

Waar veel paardeneigenaren vroeger meerdere keren per jaar "blind" ontwormde, is er een omslag gaande naar het toepassen van mestonderzoek als basis voor het wormmanagement. Veel paardeneigenaren hebben daardoor een toenemende behoefte om in control te komen als het gaat om het wormmanagement van hun paard(en). Daarvoor is goede informatie, die in begrijpelijke taal is opgeschreven en die goed aansluit bij de dagelijkse praktijk van paardeneigenaren onmisbaar. Speciaal daarvoor heeft HippoSupport de nieuwe website Paardenmestonderzoek.com in het leven geroepen. Op deze website vind je alle relevante informatie over preventieve maatregelen, wormsoorten en natuurlijk mestonderzoek. De nieuwe webshop maakt het klanten nu nog gemakkelijker om veilg en snel mestonderzoek te bestellen. 

Voor vragen over mestonderzoek kun je altijd contact met ons op nemen.

Neem contact op

Wat zijn de kosten voor het uitvoeren van een mestonderzoek bij HippoSupport?

 Mestonderzoek uit laten voeren door HippoSupport kan al vanaf € 7,50. Bekijk op website www.paardenmestonderzoek.com voor al onze tarieven voor zowel standaard, als aanvullend (mest)onderzoek.

Meer informatie en direct bestellen

 slide3

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteer door te sluiten.