Een vraag die wij regelmatig krijgen bij HippoSupport is waarom wij eigenlijk niet ook de ontwormmiddelen verkopen als er een besmetting is aangetoond tijdens een mestonderzoek. Hier zijn een aantal redenen voor, welke we in dit artikel uitleggen.

De belangrijkste reden is dat wij zeer sterk van mening zijn dat het verstrekken van een wormbestrijdingsadvies en het voorschrijven van een wormmiddel is voorbehouden aan de dierenarts. De dierenarts kent tenslotte de volledige medische geschiedenis van het paard. Deze medische geschiedenis zou een reden kunnen zijn om voor een ander wormmiddel te kiezen dan de eerste keuze. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een andere aandoening die de werking van een ontwormmiddel kan beïnvloeden. Ook kan het zijn dat er een zeer zware wormbesmetting is gevonden. Dan kan er voor gekozen worden om niet in één keer de volledige wormpopulatie te bestrijden omdat dit ook een impact op de gezondheid van het paard kan hebben. Kortom, een medische beslissing die het liefste door de dierenarts genomen moet worden die het paard en zijn historie ook werkelijk kent.

Daarnaast willen wij volledig onafhankelijk  zijn. Door zelf geen ontwormmiddelen voor te schrijven is het direct duidelijk dat wij geen enkel belang hebben bij de uitslag van het mestonderzoek.

HippoSupport geeft in het mestonderzoek rapport uitgebreide informatie over de eerder gedane mestonderzoeken en bekende geschiedenis van ontwormmiddelen. De praktijk wijst uit dat de onze rapportage voor de dierenartsen voldoende is om het juiste ontwormmiddel, of de juiste strategie te bepalen. Daarnaast kan HippoSupport, indien de klant dit aangeeft, ook direct de eigen dierenarts informeren over de gevonden wormbesmettingen.

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteer door te sluiten.